Menetirányítási javaslatok

A tömegközlekedésben számolni kell a váratlan helyzetekkel, amik a kötött pályás közlekedés esetén jelentős zavarokat tudnak okozni. Egy ilyen helyzet kezelése legalább olyan hátrányokat tud az utasoknak okozni, mint egy rossz menetrend.

A MÁV-nál - szervezeti és/vagy személyi okok miatt - az elmúlt évek tapasztalata szerint az operatív menetirányítás minimális hatékonysággal dolgozik. Ez részben abból is fakad, hogy a vasútvonalak nagy részéről nincs on-line információja a menetirányítónak, elég gyakran csak „nyomkövetőként” működnek: két-háromóránként az általuk felügyelt vonalak állomásait végigtelefonálják, begyűjtik az eltelt időszakból a késéseket, de azokkal kapcsolatban - utólag - már nyilván nem tud érdemi intézkedést hozni. Az állomási forgalmi szolgálattevők csak a jelentősebb késéseket, problémákat (baleset, mozdonymeghibásodás) jelzi a menetirányító felé

Ebben a kategóriában nincsenek cikkek. Ha megjelennek ezen az oldalon az alkategóriák, akkor azok tartalmazhatnak cikkeket.